onsdag 30. desember 2009

Hva står på menyen....

Nå har store og små her vært å fått siste "påfylling" av julestemning!!!..
Den kunne nok vært mer"julette" for min del , men ungene koset seg max..
Det er lek på rommet til ungene, sammen uten å krangle..wow!
Bygger vist hytte av div tepper i huset...
Hva"stuffer" dere kalkunen med?
Vi har alltid fasedeig og bacon/sopp og noen eple biter..
det er somregel stuffingen som blir tom først, men kalkunen er saftig den og...Så lager gubben "slompe" saus..dvs Kremfløte, kraft av kalkunen og en skvett soya saus...og masse rart som han aldri (eller ikke vil si)husker år til år...
Hva slags tilbehør har dere???
Et must her er home made waldorf..
Å home made...potetmos.


Siden gubben fikk belgisk waffeljern til jul så tror jeg dette blir desserten, med is og smeltet sjokolade( wow ...hører bare vekta tikker oppover....)
Jammen godt s.a.t.s. sentere åpner nytt og lekkert senter her i bygda..grr bare dette beinet vill samarbeide da..!!!
Vel kos oss skal vi ,lell!!!

7 kommentarer:

  1. Mine barn likte også den filmen kjempe godt. Jeg har bare laget kalkun en gang før og tror vi brukte det samme som dere som fyll. I morgen skal vi bort, jeg gleder meg til å komme til dekket bord!

    klem Igi

    SvarSlett
  2. Jeg har forsøkt å melde meg inn på det nye senteret i dag, uten hell.... kanskje vi sees der i 2010?

    SvarSlett
  3. Dette hørtes kjempegodt ut!!!
    Har aldri brukt hverken stuffing eller potetmos,men er helt sikker på at begge deler er nydelig.

    Kos dere masse i morgen, feir med måte og ha ett fantastisk 2010!!!

    SvarSlett
  4. Her blir det ingen kalkun, nei... Det er og blir min mammas jobb, det!
    Her i heimen blir det en tre-retters, som jeg tror jeg blir fornøyd med.
    Kos dere max - og godt nytt år!

    ...og mener du at du skal på SATS på nyåret??? *ler* Da får du komme deg på en step/styrke-time, der er nemlig jeg fast inventar!

    Klem, Lena

    SvarSlett
  5. Godt nytt år til deg og dine. Takk for alt du har delt i 2009. Gleder meg til å følge deg videre inn i 2010.

    Jeg stuffer kalkun med appelsin, smør, salt og pepper. Inn i stekepose og 30 min pr. kilo. Serveres med potet, rosenkål og hjemmelaget waldorf seffern. Sausen består av en blanding føltesaus og viltsaus, toppet med kraft fra kalkun. Yummi!!!!

    Bikinisesongen har jeg ikke beg å tenke på enda ... helt sant ... det er nemlig fortsatt noe konfekt igjen i skapet etter julen :-)

    Klem ♥

    SvarSlett
  6. Godt nytt år til deg og dine! Gleder meg til å følge deg videre inn i 2010...

    Klemmer i fleng!

    SvarSlett