fredag 28. august 2009

Det tralter å går...Vi fikk besøk av farmor i går...å ungene var helt i hundre her, masse kos og skravling om alt . Vi koset oss med svenske flesk og duppe....det var lenge siden og mektig godt!!! Laget smuldron paj....vips så var den ferdig bare 30 min i ovnen...noen ganger er det greit med sånt da man ikke har planlagt noe dessert..med is eller vanilje saus til var det super godt..Jeg hadde på litt mer sukker og kanel..mmmm...Har prøvd hallon/bjørne bær før, men synes nok eple/kanel var best....skal kjøpe rabarber neste svenske shopping...

Å jo en annen ting....mmm jeg bare undrer altså...
Vi har startet "slutte med bleie prosjekt " her...og er vel på 4 uka uten på dagtid og han er så flink, og vi har faktisk kun hatt et uhell her hjemme, men barne hagen blir en annen ting, der er han i lek og"glemmer" seg litt tror jeg, men dette er noe han må lære og han har dager da ingen uhell skjer...så da synes jeg det blir litt feil at de setter på han bleie...gjerne etter et uhell og jeg har med MASSE skift ....
V har sagt tydelig at dette forvirrer han veldig...da han tar seg til skrittet mange ganger å sier : Har jeg bleie mamma??Nei sier jeg det har du sluttet med...Å ja!! Så i går hentet vi han tidlig....å hva han går med da vi kommer ..BLEIE jeg ble en smule #¤%&/()=)==( og hverfall da han IKKE har hatt noen uhell til da....forklaringen var at når han var ute å lekte, det var da de fleste uhell skjedde, så derfor bleie....men hvordan skal han lære da...??? bare spør jeg altså...ekke dette veldig forvirrende ???De dagene det ikke har vært noen uhell..var han inne hele dagen da eller???....Skal jeg ta med de bleien som ligger der??
Så er litt råd vill nå??? gjør vi det på rette måten... Hos fia så gikk bleie slutt så greit, og synes det gjorde det med mini og helt til vi begynte i barne hagen etter ferien....mmmm
Nå skal frua her ut å handle til helgen....Fia skal i bursdag , mini og jeg skal kose oss med fredags popcornet... Ha en fin helg!!!!
7 kommentarer:

 1. Skjønner din frustrasjon. Samtidig som de i barnehagen har mange barn å ta seg av. Det er jo ikke deres jobb å få ditt barn bleietørr.
  Og om de som barnehager flest også er ute på turer, så er det veldig upraktisk med en pode som har uhell.
  Men uansett så er jo dette noe du kan ta opp me dem, sånn at dere kan finne en ok løsning?
  Det må jo gå an at de passer på at han går på do før de skal ut f.ex. Og minne han på det innimellom. (Da slipper de antagelig å bytte)

  Lykke til:)

  SvarSlett
 2. Kunne forstått barnehagen hvis det var vinteren med store dresser og masse klær som måtte av for å "rekke" doen, men vi er da vel ikke helt der ennå??
  Syns du skal ta det opp med barnehagen og komme til en enighet.
  Kanskje faste dotider kan være løsningen? Hos oss fungerte bleieslutt i barnehagen helt utmerket.
  Lykke til og god helg!

  SvarSlett
 3. så herlige bilder av pai:))

  ha en riktig god helg

  klem fra Lillan

  SvarSlett
 4. Go fredag:) Flesk og duppe,nnaaamm! Det er så mange gode oppskrifter og ideer på disse bloggene at jeg vet ikke hvor jeg skal beg. Når det gjelder bleieskift forstår jeg at han blir frustrert. Har jobbet i barnehage selv, og det er viktig som de anre her sier, ålegge til rette. Mange har en litt sånn ca tid de går på do, passe på å spøre mye rundt den tiden isåfall. Etter mat, før man går ut osv er de greit å sette de litt på do. Men det der er ikke så lett, feks på tur å sånn, men de er de jo ikke hver dag vel. Snakk med dem, forstår deg å som jobber med det hjemme. Lykke til..

  SvarSlett
 5. Nei vettu hva.. bleie skal IKKE på. har man slutta har man slutta!!

  Hvis de går på tur ok.. men er de ute i bhg får jaggu noen følge han på do et par ganger i utetiden!! Ta det opp med Hilde, styren!!

  kos dere med farmor!!

  SvarSlett
 6. Vilde har jo hatt sin del med uhell, og her fikk vi kjempehjelp av personalet som virkelig ga alt. De minnet henne på det "hele tiden" så nå er uhellene færre og færre!

  Sånn ferdig smuldrepai så jo helt genialt ut, det må jeg få med meg på neste harrytur skjønner jeg! Takk for tipset!

  SvarSlett
 7. Hei på deg!

  Så fint at han prøver å slutte med bleie:-)

  Selvfølgelig skal barnehagen gjøre det samme som dere gjør!! Hvis han ikke bruker bleier hjemme, så må han da ikke ha det der. Avtal med pedleder på avd at de må følge ekstra på han, huske på å minne han på dobesøk i tilegg til de vanlige rundene de må ha på dobesøk.

  Jeg har ikke fått annet enn hjelpsomhet hver gang jetnene mine har sluttet.

  Du betaler for banrehagen, og skla seff forlange at de gjør det på den måten dere ønsker. Det handler ikke om ekstraarbeid for de, for slik må det være.

  Lykke til!

  SvarSlett